Ce seminte plantam si semanam in luna Ianuarie?

Suntem deja la mijlocul lunii, perioada in care incep primele activitati in legumicultura. Mai jos va prezentam cateva dintre semintele de legume, plante aromatice si flori, ce se pot semana in luna Ianuarie.

Cuprins:

Ce seminte de legume plantam/semanam in Ianuarie

seminte legume ianuarie

 • Rosii (Tomate):

Seminte de Rosii (fara seminte) – Inima de Bou, produse de Blumen – Vandut de Emag

Acestea se sadesc, in sera sau in pepiniera in lunile Ianuarie – Februarie si se rasadersc in lunile Aprilie – Mai, avand o perioada de vegetatie de aproximativ 75 de zile.

Fructul rezultat va fi unul de dimensiuni mari, de culoare rosu intens, in forma de inima, de unde vine si denumirea. Rosiile Inima de Bou se culeg intre lunile Iunie- August

Seminte de Rosii (Tomate) hibrid Kiveli F1, produse de Seminis – Vandut de Emag

Kiveli F1 este un hibrid de tomate nedeterminate, cu o toleranta sporita la temperaturile scazute si o buna adaptabilitate la semanare in perioada iernii. Acest soi este recomandat pentru cultura in spatii protejate, sere sau solarii, insa se poate utiliza si in camp, dar neaparat pe araci.

Fructele au o greutate cuprinsa intre 180 si 230 de grame, de culoare rosu intens.

 • Morcovi:

Seminte Morcov Juwarot – Vandut de Emag

Semanatul morcovului Juwarot incepe din ianuarie, in spatii protejate. Acesta ajunge la maturitate la 91 de zile de la semanat. Poate fi recoltat dupa 65 de zile de la rasarire. Radacina este lunga, neteda si usor conica.

 • Ridichi

Seminte Ridichi Hibrid Irene RZ F1 – Vandut de Emag

Hibridul de ridichie Irene F1 RZ se insamanteaza incepand cu luna octombrie pana la sfarsitul lunii martie, in functie de temperatura exterioara. Acesta se dezvolta foarte repede si este rezistent la conditii de luminozitate scazuta. Radacina este rotunda, cu un diametru de 3 – 4.5 cm, de culoare rosu stralucitor. Ridichile Irene F1 RZ sunt foarte rezistente la dezhidratarem dupa recoltare.

 • Conopida

 Seminte Conopida Momentum F1, Seminis – Vandut de Ogorul

Conopida Momentum este cel mai timpuriu hibrid de conopida, produs de catre Seminis si este destinat culturii in spatii protejate (solarii sau tunel). Aceasta ajunge la maturitate in aproximativ 58 de zile de la plantare. La maturitate ajunge pana la o greutate de 1 kg.

Semanarea se face incepand cu luna Ianuarie pana la jumatatea lunii Martie, plantarea din jumatatea lunii Februarie pana in jumatatea lunii Aprilie, iar recoltarea de la jumatatea lunii Aprilie pana la jumatatea lunii Iunie.

 • Varza

Seminte Varza Rapidion F1 – Vandut de Ogorul

Varza Rapidion F1 este cel mai nou hibrid de varza alba destinat culturilor extratimpurii in spatii protejate si in camp. Ajunge la maturitate in aproximativ 55 de zile de la plantare, formand capatani rotunde, cu o greutate de pana la 1.5 kg.

Semanarea se face din Ianuarie pana la jumatatea lunii Februarie, plantarea se face pana in luna Martie, iar recoltarea are loc din jumatatea lunii Martie pana la jumatatea lunii Mai.

back to menu ↑

Ce seminte de plante aromatice plantam/semanam in Ianuarie

seminte plante aromatice ianuarie

 • Lamaita

Seminte Lamaita, Agrosel – Vandut de Ogorul

Lamaita este o planta perena, frunzele acesteia fiind intrebuintate la condimentarea si aromatizarea unor preparate culinare. Perioada de semanare in rasadnite este din Noiembrie pana in Februarie, iar in camp din Mai pana in Septembrie. Recoltarea se face in lunile Iunie – Octombrie.

 • Salvie

Seminte Salvie, Agrosel – Vandut de Ogorul

Salvia este o planta perena, frunzele si lastarii acesteia fiind intrebuintate la condimentarea si aromatizarea unor preparate culinare, atat in stare proaspata cat si uscata. Perioada de semanare in rasadnite este din Ianuarie pana in Februarie, iar in camp din Martie pana in Aprilie. Recoltarea se face in lunile Iunie – Septembrie.

back to menu ↑

Ce seminte de flori plantam/semanam in Ianuarie

seminte de flori ianuarie

 • Muscate

Seminte de Muscate Zonale, in amestec – Vandut de Emag

Muscatele Zonale sunt cultivate pentru diversitatea culorilor si sunt recunoscute pentru perioada mare de inflorire. Se pot planta in gradina sau in ghivece, atat prin insamantare directa cat si prin butasi. Nu sunt pretentioase si sunt rezistente la temperaturi scazute.

Muscatele nu trebuiesc udate des, deoarece ele cresc mai bine atunci cand umiditatea solului este scazuta.

 • Petunii

Seminte Petunie Pitica, compacta multicolor – Vandut de Emag

Seminte Petunii – Pendula Mixed – Vandut de Emag

Acest amestec de plante compacte contine flori ce pot fi de o singura culoare sau bicolore. Se pot semana din Ianuarie pana in Martie la interior si din Aprilie pana in Iunie in spatii deschise. Petuniile prefera soarele si solul bine drenat, fiind foarte usor de crescut.

 • Gura Leului

Seminte Gura Leului – Antirrhinum Majus Maximum – Vandut de Emag

Semintele de Gura Leului se pot semana incepand cu luna Ianuarie si pana in luna Martie la interior si din Mai pana in Iunie in spatiile deschise. Acestea prefera solurile fertile, bogate in humus si potrivit de umede.

 • Calla

Bulbi Calla Zantedeschia – Rosu – Vandut de Emag

Bulbii de Calla Zantedeschisa se pot planta atat intr-un ghiveci de dimensiuni mari cat si in gradina. Pamantul trebuie sa fie afanat si umed. Perioada de germinare este de 60 – 90 de zile.

 

Lasa un comentariu

Leave a reply