Drujba Makita – Alegerea potrivita

Daca ati ajuns pana aici probabil sunteti interesati de achizitionarea unei drujbe Makita, insa nu v-ati decis ce model vi se potriveste. Impreuna vom incerca sa stabilim cateva criterii dupa care ne putem ghida si vom analiza diverse modele, atat electrice cat si pe benzina.

Acest articol face parte parte din Cele mai bune drujbe – Ghid de achiztie

Cuprins:

Criterii de achiztie a unei drujbe Makita:

Alimentarea. In functie de randamentul droit si de marimea gospodariei vom alege intre modelele electrice si cele cu motor in 2 timpi, pe benzina.

  • Drujbe electrice Makita

Sunt ideale pentru uzul in regim de hobby, pentru a taia crengi sau copacei micuti. Majoritatea utilizatorilor apreciaza aceste modele de drujbe electrice mici, deoarece sunt mult mai silentioase si mai usoare decat variantele pe benzina. De asemenea sunt mult mai usor de pornit si nu au nevoie de o mentenanta speciala. Pentru cei care vor sa utilizeze un model electric in afara gospodariei, exista si modele de drujbe electrice Makita cu acumulatori.

  • Drujbe pe benzina Makita

Aceste modele sunt destinate in mare parte uzului profesional, fiind alegerea ideala pentru cei care au nevoie de o putere si un randament crescut pentru o lunga perioada de utilizare.

Drujba Makita pe benzina

Sina de taiere. Lungimea sinei de taiere (nu a lantului) ne va ajuta sa stabilim diametrul bustenilor ce pot fi sectionati cu o astfel de drujba. Ca regula generala, din valoarea sinei de taiere se scade o marja de circa 10c m. In utilizarea conventionala, de tip hobby, majoritatea folosesc drujbe cu sina de taiere cuprinsa intre 15 si 45 cm.

O data cu cresterea lungimii sinei de taiere creste si greutatea si puterea necesara. Desi cresterea puterii este benefica, o drujba profesionala este mult mai greu de utilizat pentru un incepator.

back to menu ↑

Tehnologii folosite la drujbele Makita

Brand-ul Makita este cunoscut la nivel mondial, pentru toata gama de unelte electrice profesionale si are la ora actuala peste 600 de brevete inregistrate. Drujbele Makita beneficiaza de o mare parte din tehnologiile dezvoltate anterior, precum:

  • LXT – O tehnologie ce o veti regasi la modelele de drujbe electrice. Prin modificarea acumulatorilor Li-Ion, timpul necesar incarcarii scade drastic, iar durata de viata a bateriei creste cu pana la 430%.

tehnologie lxt makita

  • Brushless – Aceasta este o alta tehnologie ce se regaseste la majoritatea sculelor electrice Makita. In cazul drujbelor, tehnologia Brushless (“fara perii”) reduce temperature generata de utilizarea drujbei si scade viteza de descarcare a acumulatorului.
  • XPT – Tehnologia Extreme Protection este folosita pentru a proteja comonentele interioare a sculelor Makita, atunci cand acestea sunt utilizate in conditii nefavorabile de praf si umezeala.
  • MM4 – Aceasta tehnologie permite folosirea unui motor in 4 timpi, cu un volum scazut de combustibil consumat si care asigura un nivel de emisii hidrocarburi, mult mai mic fata de modele cu motor in 2 timpi. De asemenea, nivelul zgomotului este mult mai resdus, permitand utilizararea drujbelor fara a perturba linistea.

Drujba Makita cu acumulatori

back to menu ↑

Cum alegem drujba Makita potrivita?

ObiectivLungimea sinei de taiereDrujba Makita pe benzinaDrujba Makita electrica
Taierea arborilor micuti30 - 36 cm30 - 40 ccmedie sau mare
Taierea arborilor medii40 - 46 cm45 cc sau mai maremedie sau mare
Taierea bustenilor mari45 cm sau mai mare50 cc sau mai marenu se recomanda
Toaletarea copacilornu mai mare de 40 cm30 ccmica sau medie
Taierea lemnelor de foc35 - 46 cm30 - 50 ccmare
Activitati anevoioaseChemati un profesionistChemati un profesionistChemati un profesionist
back to menu ↑

Drujbe Makita Recomandate

back to menu ↑

Accesorii si piese de schimb

Cu totii stim ca drujbele Makita au o durata de viata destul de mare, insa dupa o utilizare intensiva pentru o lunga perioada de timp, este posibil sa aveti nevoie sa schimbati sina de taiere, lantul, etc. Pe site-ul celor de la GeneralMotor.ro gasiti o gama variata de piese de schimb pentur majoritatea modelelor de drujba.

back to menu ↑

Reteaua de service Makita

Datorita prezentei foarte bune pe piata din Romania, reteaua de service Makita cuprinde majoritatea judetelor, asa ca, daca apare vreo problema neasteptata (se poate intampla oricui) nu ezitati sa apelati la unul dintre service-urile din lista de mai sus.

 

Lasa un comentariu

Leave a reply