Calitate-pret

Drujbele Ruris – Alegerea cea mai buna pentru Casa si Gradina

Daca ai nevoie de un motofierastrau bun, care sa faca fata cu brio activitatilor de zi cu zi (taierea lemnelor pentru foc, indepartarea crengilor prin livada, etc.) insa nu vrei sa cheltui o mica avere, echipa Lacutie iti recomanda o drujba Ruris.

Intotdeauna ne-am propus sa promovam si brandurile romanesti, mai ales atunci cand merita. Tineti minte ca o drujba profesionala, mai scumpa, nu o sa va usureze munca prin curte, deoarece aceste modele sunt realizate pentru diverse lucrari forestiere.

Cuprins:

Brandul Ruris

Ruris producator romanesc de motoutilaje

Ruris este o companie autohtona, infiintata in anii 90, la Craiova. Primele unelte motorizate Ruris erau asamblate in China si au intrat pe piata romaneasca in 1993. Incet, incet, agricultura romaneasca a trecut printr-un proces de tehnologizare, timp in care firma Ruris a inceput sa-si dezvolte atat gama de produse ofertate (motocultoare, motosape, atomizoare si drujbe) cat si procesul de realizare al acestor utilaje.

Pe internet veti gasi diverse comentarii rautacioase la produsele Ruris, numite „chinezarii” insa acest fapt se datoreaza faptului ca motoarele provin de pe piata asiatica: China (Loncin) si Thailanda (TEZ), iar mai nou, Japonia (Khumma).

Singurul dezavantaj real, este faptul ca poti sta mult timp in service, pana ce piesele de schimb ajung la ei (asta in cazul in care nu sunt deja pe stoc).
Acum ca am eliminat aceste aspecte negative, sa trecem la treaba si sa vedem ce modele de drujbe Ruris au un raport excelent calitate/pret.

back to menu ↑

Cum alegem drujba potrivita?

Am discutat mai pe larg acest subiect in Ghidul de achizitie al unei drujbe, asa ca astazi vom vorbi doar despre putere si diferenta de alimentare.

Pentru o utilizare ocazionala, in gospodarie, puteti opta pentru una dintre cele doua modele de drujbe Ruris electrice (DAC 316E si DAC 322E). Randamenul acestora este unul mai scazut, dar suficient pentru lucrarile de prelucrare a lemnului, in atelier. Tineti minte ca veti fi limitat si de lungimea cablului de alimentare.

Daca aveti nevoie de o drujba semiprofesionala, pentru diverse lucrari in gradina, atunci puteti opta pentru variantele de drujbe Ruris pe benzina, printre care se numara si cele doua modele din tabelul nostru si anume Ruris DAC 506 si Ruris 492.

Drujbele pe benzina au o putere mai mare si un randament mai bun, insa necesita si o mentenanta mai atenta, pentru a functiona in parametrii normali, o lunga perioada de timp.

Puterea drujbelor Ruris variaza intre 1600 si 2200 W pentru modelele electrice si intre 1 si 3 CP pentru motofierastrailele pe benzina.

Printre specificatiile de care trebuie sa tineti cont se numara si: lungimea sinei de ghidaj a lantului, consumul de combustibil si nu in ultimul rand greutatea.

back to menu ↑

Drujba (motofierstrau) pe benzina Ruris DAC 506

Drujba Ruris DAC 506

Modelul DAC 506 este prevazut cu un motor electronic in 2 timpi, de 3 CP, din gama TEZ si este recomandat pentru diverse lucrari de prelucrare a lemnului in constructii, horticultura si sivicultura sau pentru taierea lemnului pentru foc.

Acesta are o capacitate a rezervorului de 0.55 l si un consum mediu de combustibil de 560g/kWh. Amestecul folosit pe post de carburant este de 24 ml ulei/litru de benzina.
Lungimea sinei este de 450 mm, iar greutatea drujbei este de 6.5 kg

back to menu ↑

Drujba (motofierastrau) pe benzina Ruris 492

Drujba Ruris 492

Modelul Ruris 492 este recomandat pentru taierea si prelucrarea lemnului pentru foc si pentru toaletarea sau taierea pomilor de talie medie. Acesta vine dotat cu un motor Khumma, in 2 timpi de 2.7 CP si cu un lant rezistent realizat din otel.

Majoritatea celor care au achizitionat un astfel de motofierastrau au apreciat atat nivelul relativ redus de vibratii precum si usurinta cu care acesta poate fi manevrat.

Lungimea sinei este de 450mm, iar capacitatea rezervorului este de 0.55 l, asigurand buna functionare a acestuia pentru o ora de utilizare.

back to menu ↑

Drujba electrica Ruris 322e

Drujba electrica Ruris Dac 322e

Electrofierastraul DAC 322e a fost special conceput pentru activitati de prelucrare a lemnului in atelier. Acesta poate fi folosit in orice spatiu inchis, datorita lipsei novelor si a zgomotului redus.

Modelul este prevazut cu un motor electric de 2200W, are o lungime a sinei de 400 mm si cantareste doar 4,4 kg. Singurul inconvenient este necesitatea de alimentare la reteaua electrica sau folosirea unui prelungitor.

back to menu ↑

Ruris DAC 506 vs Ruris 492 vs Ruris DAC 322e

Specificatii Tehnice Drujba Ruris Dac 506 Drujba Ruris 492 Drujba Ruris 332E
specificatii tehnice drujba ruris dac 506 drujba ruris 492 drujba ruris electrica 322e
Motor TEZ Khumma Electric
Ciclu de functionare 2 timpi 2 timpi -
Putere motor 3 CP 2,7 CP 2200 W
Capacitate cilindrica 45 cc 52 cc -
Sistem de aprindere Electronic Electronic -
Pornire Manuala Manuala Electrica
Combustibil Benzina fara plumb Benzina fara plumb -
Rezervor benzina 0.55 l 0.55 l -
Rezervor ulei 0.26 l 0.26 l 0.25 l
Lungime sina 450 mm 450 mm 400 mm
Pas lant/Numar dinti 0.325" 1.35RS/38 0.325" 1.35RS/36 3.8" 1.3 PM
Intindere lant Frontala Confort laterala Rapid SDS
Greutate 6.5 kg 6.5 kg 5.2 kg
Verifica Stoc Verifica Stoc Verifica Stoc

Daca mai aveti intrebari sau nelamuriri nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului de mai jos.

 

Lasa un comentariu

Leave a reply