Ghid montaj si instalare pentru seminee electrice de perete, suspendabile

Te intrebi cat de dificil este sa montezi un semineu electric de perete? Fii fara grija, acest proces poate fi realizat de oricine, intr-o singura ora.

Scule necesare:

Montajul unui astfel de semineu este similar cu procesul de prindere al unui televizor in peretele camerei. Singura problema care apare este prezenta inestetica a cablului. Acesta poate fi mascat de un alt obiect (o masa cu flori) sau se poate vopsi intr-o culoare similara cu cea a peretelui.

Nu uitati ca aveti nevoie de o priza de perete, asa ca alegeti cu atentie locul unde va fi amplasat semineul electric. In mod normal, pachetul livrat va contine si un manual de instalare, dar in general, metodologia este aceeasi (difera doar dimensiunile).

Instalarea unui semineu electric suspendabil, este un proces ce se desfasoara in 4 etape:

  • Masurarea si marcarea locului dorit
  • Montarea suportului in perete
  • Atasarea mantei (daca ati achizitionat doar un focar, sariti peste acest pas)
  • Fixarea focarului in manta sau direct pe suport, dupa caz

Majoritatea semineelor electrice vin ca 2 module separate, focarul semineului si mantaua din lemn. In anumite cazuri, instructiunile de instalare va vor spune sa atasati focarul de manta si apoi sa fixati modulul complet pe suportul din perete.

Semineu Electric de Perete

In cazul in care stati la casa, iar in spatele peretelui se afla piloni de lemn, se recomanda ca fixarea suportului in perete sa se faca in acesti piloni. Pentru a detecta prezenta acestora, va recomandam folosirea unui detector de lemn.

Modele de Seminee si Focare Electrice Suspendabile Recomandate:

Pentru mai multe detalii despre alegerea unui semineu electric va recomandam articolul „Cum alegem semineul electric care ni se potriveste?”

Mai jos va redam un videoclip ce ilustreaza perfect procedeul fixarii suportului in perete si atasarea semineului

Note si Recomandari:

  • In video-ul de mai sus, localizarea pilonilor de lemn s-a facut in prealabil, fiind prezentata doar partea in care verifica ascultand sunetul solid la o simpla bataie. Dupa cum va spuneam la inceputul acestui articol, va recomandam folosirea unui detector pentru a nu fi necesare mai multe gauri.
  • Inainte de a da gaurile verificati de doua ori cu bolobocul daca linia este perfect dreapta. Daca alinierea nu este perfecta, cand veti fixa semineul, inclinatia va fi mult mai vizibila si va strica aspectul general al camerei.
  • In cazul in care distanta dintre pilonii de lemn este mult prea mare, fixati unul din capete pe pilon.

Daca mai aveti si alte intrebari nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@lacutie.ro sau sa ne lasati un comentariu prin formularul din josul paginii.

 

Lasa un comentariu

Leave a reply